Breaking News
Loading...
joi, 1 octombrie 2015

Info Post



          Moțiunea de cenzură inițiată de PNL și votată în Parlament marți s-a soldat cu un eșect pentru liberali.

Jurnalistul Liviu Avram notează, într-un editorial pentru Adevărul, că liberalii, cu o moțiune scrisă pe fugă și fără a negocia cu alte formațiuni, nici nu au vrut ca Ponta să plece de la Palatul Victoria, ci doar să-l facă puțin de rușine, pe el și pe cei care îl susțin.

Când auzi acum ce explicaţii găsesc liderii PNL la eşecul moţiunii, te ia cu durere de cap. Ai zice că scopul acesteia nu a fost să-l trimită acasă pe Victor Ponta, ci doar să-i facă puţin de ruşine pe cei care îl susţin”, apreciază Liviu Avram.

Strategia a fost gândită prost. PNL putea rămâne în opoziție, lucru ce le va fi de folos la alegerile de anul viitor, dar totși să-l schimbe pe Ponta cu un alt PSD-ist.

Când cineva pe care îl creditezi cu un minim de inteligenţă face o prostie colosală, ai tendinţa să spui că poate are el ceva în cap, un plan, o strategie, o schemă deşteaptă. În cazul de faţă, schema ar fi că liberalii n-au vrut, de fapt, să pice guvernul, pentru a putea aborda alegerile de anul viitor dintr-o confortabilă Opoziţie. Au gândit prost. Dacă ar fi negociat schimbarea acum doar a lui Victor Ponta, împuşcau doi iepuri: rămâneau şi în Opoziţie, dar scăpau şi ţara de un premier urmărit penal. Îşi făceau un bine şi lor, făceau un bine şi ţării. Aşa, şi-au făcut un bine doar lor, căci stigmatul unui premier penal rămâne în continuare o problemă a ţării, şi încă una gravă. Liberalii au confirmat, o dată în plus, butada de care vorbeam la început”, scrie jurnalistul.

Cât despre politica din România, alternanța stânga –dreapta la guvernare nu a adus țării multe deservicii: “unii sunt prea proști, ceilalți sunt prea hoți”.

Sigur, putem alege faţeta luminoasă a butadei: unii sunt inteligenţi, ceilalţi sunt cinstiţi – dar asta nu ne-ar folosi la nimic, pentru că niciodată inteligenţa şi cinstea nu au fost puse la treabă de către cei care ne conduc. Compensând ce e de compensat, putem spune că, de 25 de ani, ţara asta e condusă doar de hoţia stângii şi de prostia dreptei”, conchide Liviu Avram.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu