Breaking News
Loading...
miercuri, 13 septembrie 2017

          

                 A inceput ieri anul scolar. M-am uitat intamplator peste niste manuale de istorie si romana pentru liceu, specialitate filologie! Un dezastru! Crima culturala! Este dincolo de dubiu ca exista un program pentru spalarea creierilor noii generatii, ca in anii 50! Cine sunt cei care fabrica astfel de mizerii? Tot felul de frustrati care, in ideea "manualului alternativ", isi exiba gravele carente culturale si pedagogice sub semnul "politicii corecte".
In manualele de istorie practic nu se mai preda istoria romanilor, ci tezele Bruxelles-ului, cu o spoiala de referinte idioate, pentru justificare, compilate din autori de mana a treia, multi veniti din pepiniera lui Soros! Ce, am schimbat Moscova cu Bruxelles-ul? Exista un capitol separat, cam cat toata istoria romanilor, despre... migratie, cu directia clara ca e bine sa primim azi migranti... Copiii nostri nu mai au dreptul sa cunoasca istoria nationala? Ne-am ridicat impotriva lui Ceausescu, pentru ca a falsificat valorile si istoria, pentru a primi azi o noua falsificare?
Am unul dintre manualele de romana de clasa a XI-a in fata. Incepe cu dacii si romanii, trece prin literatura religioasa, veche, moderna, pana la cea contemporana, prin toate curentele literare europene (umanism, iluminism, romantism, realism, simbolism...), il regasim pe Asachi, dar si pe Baudelaire sau Rimbaud, Verlaine, filosoful Conta, Mircea Eliade, Eminescu, Rebreanu etc. Nu mai vorbesc despre chestiunile de limba, de lingvistica si gramatica... O varza, aparent savanta. Subiecte din materii care se studiaza ani de zile la Universitate, aruncate de-a valma in cateva pagini, cu neputinta de priceput. Literatura, cultura in genere, nu pot fi intelese decat prin asimilare organica... Cum sa co-existe intr-un singur manual toate acestea? Aceasta este cultura google, transferata in manuale... Dar, pentru asta, nu este nevoie de manuale, orice elev de clasa a XI-a va sti cu mult mai mult doar prin accesarea wikipedia!

Imbecilii au pus mana pe parghiile puterii si ne distrug copiii si nepotii sub ochii nostri. Cine se mai poate salva? Iohannis a gasit de cuviinta sa mai atace inca o data guvernul, in campania sa electorala pentru 2019, ca... nu e bine! Dar CE E BINE, D-LE PRESEDINTE, SPUNE SA STIE SI TARA! Cu alura sa de profesor de liceu, care la Universitate ar starni rasul studentilor, foarte multumit de sine. Ministrul invatamantului si intreaga guvernare pesedista cred ca scoala inseamna doar avize ISU si cladiri acoperite sa nu ploua in clase: atata ii duce mintea pe ei - sinistru!
Aurelian Pavelescu,
Presedinte PNTCD

1 comentarii:

  1. Daca tot vorbim politica!

    https://thetruthwithschmidt.blogspot.be/2017/11/binomul-anti-islamizare-calin-marincus.html

    RăspundețiȘtergere